Interspect Kft.

Fotogrammetriai, távérzékelési és természetvédelmi társaság

Kapcsolatfelvétel

Telefon: 06 70 615 7223
E-mail: info@interspect.hu
Honlap: www.interspect.hu

Interspect

Céginformációk

A társaság neve: Interspect Korlátolt Felelősségű Társaság
A társaság angol neve: Interspect Ltd.
A társaság rövidítése: Interspect Kft.
Cégjegyzékszám: 13-09-133715
Adószám: 11690571-2-13
Közösségi adószám: HU 11690571
Statisztikai számjel: 11690571 2651 113 13
Pilóta nélküli légijármű-rendszer üzembentartói nyilvántartási szám: HUNlk5z5tznao3eg
Bankszámlaszám: 10918001-00000090-22710009
IBAN: HU81 1091 8001 0000 0090 2271 0009
SWIFT: BACXHUHB
Bejegyzés dátuma: 2009. december 10.
Honlapja: www.interspect.hu, www.interspect.net
Elektronikus levelezési címe: info@interspect.hu, remotesensing@interspect.hu
Levelezési címe: 2314 Halásztelek, II. Rákóczi Ferenc út 42.
Telefonszáma: 06 70 615 7223

Cégünkről

Az Interspect Csoport azért jött létre, hogy minden irányzattól és környezetértékelési divattól függetlenül földmegfigyelési és felszínborítási adatokat szolgáltasson a települések, egyéb gazdálkodó szervezetek, a természetvédelem, az ökológusok és a környezeti állapotot értékelő szervezetek számára. Így cégünk elsősorban környezetvédelmi, településrendezési, műszaki, természetvédelmi és tájökológiai feladatokhoz állít elő téradatokat. Nem csupán ortofotók és háromdimenziós térmodellek készítésével, de a nagyfelbontású légifelvétel-térképezéshez szükséges kamerarendszerek építésével, műszaki kutatás-fejlesztéssel, kalibrálással, de fotogrammetriai szoftverek forgalmazásával is foglalkozunk. 2009-től a saját fejlesztésű, a hagyományosnál akkor nagyjából tizenhatszor nagyobb felbontású légifényképezési eljárásunk nemzetközileg elfogadottá vált és hamarosan a hazai ortofotó előállítás minőségi viszonyítási alapjává vált. Technológiánk legnagyobb előnye a 0,5 - 20 cm terepi felbontásban, a kiemelkedő képminőségben, a gyors feladat végrehajtásban és a megrendelő igényeire szabott felvételezés tervezésben rejlik. Sűrű képkészítésű, nagypontosságú, kis közeghatású eljárásunkat 2008-ban tökéletesítettük, és a 14. Európai Energia és Környezet Konferencián mutattuk be először. Gyakorlati jelentősége azóta elvitathatatlan, mert - bár a hasonló igények alapján és nem tőlünk kiindulva - világszerte elterjedt és új távlatokat nyitott a tudományos és térképészeti célú légi-fényképezésben és kiértékelésben. Fejlődő berendezéseinkkel egyre nagyobb felszín részletek gazdaságos feltérképezésére nyílik lehetőség akár M=1:100 - M=1:12.000 nyomtatási méretarányban. Örömünkre szolgál, hogy a merevszárnyú repülőgéppel elért centiméteres terepi felbontás tartományt elsőként mi, egy magyar cég kutatócsoportja értük el és tehettük elérhetővé megrendelőink számára. Ez áttörést jelent a légifelvétel térképezésben és kiértékelésben, különös tekintettel arra, hogy 0,5 cm terepi felbontású multispektrális ortofotók előállítását is lehetővé teszi nagy sebességű repülőgépről készülő felvételekből. A megnövekedett kinyerhető információtartalomnak számos ágazat veszi hasznát. Ortofotó-térképeink nem csupán a beépítések nyomon követésére, az illegális építkezések, hulladéklerakók felderítésére, a növényzet változásainak felmérésére adnak lehetőséget, de a veszélyeztetett fajok élőhelyének feltérképezésén és a belvíztérképezésen, valamint a számos egyéb tudományos célú vizsgálaton keresztül egyre több esetében alkalmazzák őket. Nagyfelbontású multispektrális eljárásunkat alkalmaztuk már, a 498 csatornás hiperspektrális eljárással és egyéb, pl. LiDAR berendezés mellett, a legtöbbször azonban az ortofotó szolgáltatásunkat és a felületmodelleket rendelik meg. A műszaki, térképészeti és rekonstrukciód felhasználáson túl marketing célokra is alkalmasak nagyfelbontású légifelvétel térképeink és látványképeink (internet,óriásplakátok, hirdetések, kiadványok, stb.).


Üzletpolitikánk

Minden esetben arra törekszünk, hogy a legmegfelelőbb módszert javasoljuk üzletfeleinknek, hogy hatékonyan élhessenek a légi felmérés nyújtotta előnyökkel. Nagyon fontos számunkra, hogy költséghatékony megoldást találjunk a megrendelői oldalon felmerülő kérdésekre, azaz a feladatot biztonságosan teljesítő legkisebb költségű technológiával szolgáltassunk szabatos, magas információtartalmú, megbízható téradatokat. Ennek érdekében folyamatosan képezzük magunkat, teszteljük a legújabb berendezéseket és gyorsan magunkévá tesszük, kiforrott technológiává dolgozzuk ki az új eljárásokat, implementáljuk a legmodernebb algoritmusokat.
A beszerzett téradatokat archívumunkban őrizzük, az archívumot karbantartjuk, az állományok elérését webáruház szolgáltatáson keresztül széles körben biztosítjuk.
A tájékoztatás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a minőségellenőrzésre, önértékelésre, illetve a termékeink és szolgáltatásaink megrendelői értékelésére.

Az INTERSPECT Kft-nél az EN ISO 9001:2015 számú szabvány követelményei teljesülnek.

EN ISO 9001:2015
EN ISO 9001:2015

Az Interspect Csoport vezetői


Bakó Gábor
Bakó Gábor
ügyvezető, tudományos igazgató, mérnök, távérzékelési szakember, igazságügyi szakértő
Publikációs jegyzék
E-mail: bakogabor@interspect.hu

Molnár Zsolt
Molnár Zsolt
ügyvezető igazgató, alapkutatás vezető, operatőr, informatikus
Publikációs jegyzék
E-mail: molnarzsolt@interspect.hu

Arday András
Arday András
főpilóta, repülésszervezés, precíziós repülések irányítása
E-mail: ardayandras@interspect.hu

Szilágyi Zsófia
Arday András
irodavezető, nemzetközi kapcsolatok
E-mail: szilagyizsofia@interspect.hu

Cégünk közhasznú környezetvédelmi, rekonstrukciós és archiválási programok résztvevője és szervezője

- Tájsebek, külszíni fejtések, bányatavak, depóniák és egyéb mikroklíma átalakító tényezők felmérése
- Környezetszennyező (inváziós, allergén és talaj átalakító hatású) növények elterjedésének feltérképezése
- Pusztai tölgyesek védelme és visszatelepítése
- A vörösiszap-katasztrófa hosszútávú hatásainak felmérése
- A magyar légifelvétel archívumok digitalizálása

Cégtörténet, rólunk írták, publikációk

Cégtörténet, rólunk írták, publikációk