Légifelvételek kiértékelése, tematikus térképek készítése

Ortofotók tematikus kiértékelését, vektorgrafikus térképek készítését vállaljuk.

Térinformatikai rendszerek térképfedvényeinek elkészítése

A települési szintű környezetvédelem és a természetvédelem szervezéséhez és ellenőrzéséhez nagy mennyiségű, (a terepen általában nehezen beszerezhető) térbeli adatra van szükség. Ezeknek az állományoknak, a változások nyomon követhetősége érdekében naprakésznek és reprodukálhatónak (archiválhatónak) kell lenniük. A légifotó-térképek, a felületmodellek és domborzatmodellek számtalan szempont szerint kiértékelhetőek, hiszen a légifelvétel nem generalizál, mint a topográfiai és egyéb igazgatási térképek, minden objektum megjelenik rajta, amit a képminőség és a feloldóképesség megenged. Éppen ezért a felmérés tervezésekor kell megválasztani, hogy milyen szempontok szerint és milyen részletességgel szeretnénk feldolgozni a képanyagot. Ennek kell meghatároznia a felvételi paraméterek beállítását. Az adott feladat határozza meg, hogy milyen térbeli felbontású és spektrumú ortofotó-térképet igényel a felhasználó. A térbeli vizsgálatok legszemléletesebb eredménye a tematikus térkép.

Az ortofotók kiértékelési lehetőségeit Bakó Gábor Légi fényképezés a gazdálkodásban és a közszolgáltatásban (Arial Photogrammetry in Economy and Public Services). című könyvén keresztül mutatjuk be

Vektor térképek készítése távérzékeléssel készített digitális állományokból

Az általunk készített, vagy más forrásból a megrendelő rendelkezésre álló légifelvételek, térképek digitalizálását, kiértékelését, vektoros térkép fedvények elkészítését. A vektor térképek shp, dxf és egyéb, a megrendelő által választott formátumokban kerülnek átadásra. A térkép készítésének alapját a kiinduló raszter állományban rejlő információtartalom megrendelt tematika szerinti kiértékelése adja.


Régi papír alapú térképek digitalizálása

A térkép digitalizálás, raszteres térképek vektorgrafikus térképpé alakítása is a szolgáltatásaink közé tartozik. Térképek, papír alapú állományok digitalizálását, szkennelését vállaljuk, a digitalizált állomány geometriai és színbeli helyreállításával, megfelelő térképi vetületbe transzformálásával.

Adatkonvertálás

Választható átadási fájlformátumok: Arc ungenerate (vonal / pont típusú), CDF, CSV, DGN, DLG-O, DWG, DXF, DeLorme Text fájl, Delft 3d LDB, GOG, GPX (GPS eXchanged formátum), Garmin Custom Map fájl, Garmin TRK, Garmin WPT (CPX5), Global Mapper Package, Hypack Linefile, InRoads ASCII, KML/KMZ Google Earth vektor, LMN, Landmark Graphics, Lidar LAS fájl, Lowrance LCM, Lowrance USR, MapGen, Mapinfo MIF/MID, Mapinfi TAB/MAP, MatLab, Moss file, NIMA ASC/ASZ, OSM (openStreetMap.org XML fájl), PDF, PLS-CADD XYZ, Platte River/Whitestar/Geographix fájl, Polish MP (cGPS Mapper fájl), SEGP1, SVG, Shapefile (shp), Simple ASCII Text fájl, Surfer BLN, Text fájl (TXT), Tom Tom OV2, Tsunami OVR, UK00A P1/90, WAsP MAP, ZMap+ XYSegld, cGPS Mapper (Polish MP fájl)